Allsång på Helsingforsdagen

Vår hemstad Helsingfors, eller som vi i Gammelstaden säjer, Stadin, fyller år den 12 juni. Då firas Helsingforsdagen och Gamelikören bjuder igen in till Allsång på Kungsgårdsholmen på Helsingforsdagen.

I fjol ordnades evenemanget för första gången och var synnerligen lyckat. Solen sken och publiktillströmningen var stor. En fantastiskt fin dag ut i den natursköna omgivningen invid Gammelstadsforsen. Kungsgårdsholmen ligger vid Gammelstadsfjärden. Den vackra ön är hemvist för Tekniska museet. En fin plats för t ex picknick och somriga sånger tillsammans med Gamelikören! Vi samlas på gräsmattan nedanför museet och har då en enastående fin utsikt över Gammelstadsfjärden och Gammelstadsviken ända till den moderna Fiskehamnen.

Gamelikören uppträder med några somriga sånger och så klämmer vi i med ett urval härliga sommarallsånger. I år har vi även glädjen att presentera en ny samarbetspart, blåskvintetten Väärä vitonen. Ensemblen framför några solonummer och ackompanjerar allsången. Evenemanget ordnas i samarbete med Tekniska museet, inträdet är fritt och tag gärna med dej ett gott humör! Välkommen! 

ps vid regn är vi inomhus i Tekniska museets stora Energisal.

Onsdag 12.6.2024 kl. 16.30
på Kungsgårdsholmen, Viksvägen 1
Gamelikören
Håkan Wikman, dirigent
Blåskvintetten Väärä vitonen
Fritt inträde


sprid gärna vår Kungsgårdsflyer


 

GAMELIKÖREN - kööri stadista!

Vi övar regelbundet tisdagar klockan 12-15 i Berghyddan i Gammelstaden. Nya sångare ska känna sig välkomna! Vi tar kontinuerligt gärna in sångare i alla stämmor så välkommen med! 

Gamelikören grundades i januari 2015 inom Gammelstadens ungdomsförening och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Kören mönstrar idag 45 sångare. Gamelikören har skapat ett flertal starka konserttraditioner och har körnätverkat med bl a Furorna i Esbo, Kotka Damkör, Borgå pensionärskör, Ekenäs pensionärskör, Gillekören, Östersundom Sångkör och Cajorna i Ekenäs. Gamelikören söker ständigt nya former för sin verksamhet och vill utöva den så att kören ska vara attraktiv för såväl korister som publik. Gamelikören leds av Håkan Wikman.


Intresserade får gärna kontakta vår ordförande Stina Ingman, ingman.ac (at) gmail.com eller dirigenten Håkan Wikman, hakan.wikman (at) hawart.fi.  


 

Följ oss gärna på Instagram @stadingameli

Gamelikören på Facebook