Vi håller paus!

Ledningen för Gamelikören har diskuterat omständigheter som Corona-viruset försatt oss alla i och dess inverkan på körens kommande verksamhet. Ledningen har beslutit att hålla en paus i körens verksamhet tillsvidare. 

Gamelikören erbjuder verksamhet för äldre och just därav finns det starka anledningar till att följa myndigheternas rekommendationer och inte just nu ordna samlande verksamhet. Kören vill visa ett aktivt ansvarstagande och har beslutat att inhibera vårkonserten Kärleken är som skulle hållas 21 maj. 

Gamelikören återupptar sin övningsverksamhet så snart som möjligt och inleder då förberedelserna för sommarkonserten Till skären! som hålls söndagen den 9 augusti kl. 16 på Dansholmen i Tolkis, givetvis förutsatt att det vid denna tidpunkt är möjligt att ordna dylika tillställningar.

Gamelikören följer aktivt utvecklingen och myndigheternas rekommendationer och informerar närmare om körens verksamhet så fort läget ändras.

I dessa märkliga tider idkar vi i Gamelikören hemmaövning, håller rösterna i skick och upprätthåller en aktiv kommunikation med våra sångarsystrar och -bröder!

 


Gamelikören

- kööri Stadista


Gamelikören grundades i januari 2015 inom Gammelstadens ungdomsförening och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Kören mönstrar idag över 60 sångare och engagemanget och övningsaktiviteten är märkbart hög. Gamelikören har under sin korta existens hunnit skapa ett flertal starka konserttraditioner, företagit körresor till Estland och Ekenäs, deltagit i PangSÅNGFesterna i Esbo år 2017 och 2019 samt körnätverkat med Furorna i Esbo, Kotka Damkör, Borgå pensionärskör, Ekenäs pensionärskör, Gillekören och Årgångssången. Gamelikören söker ständigt nya former för sin verksamhet och vill utöva den så att kören ska vara attraktiv för såväl korister som publik. Gamelikören leds av Håkan Wikman.


Välkommen med!

Gamelikören övar varannan tisdag i Berghyddan kl. 12-15 och övningarna börjar med kaffe och mingel klockan 12. Vi tar ständigt in nya sångare så välkommen med, både du som tidigare sjungit eller som är intresserad av meningsfull sång dagtid. Adressen är Gammelstadsvägen 3, Helsingfors. 

Vill du veta mer innan du kommer får du gärna kontakta vår informatör Wendla Paile på 040 513 7313 eller pailewendla (at) gmail.com

 

 

@gamelikoren

 

Gamelikören på Facebook