Gamelikören

- kööri Stadista


Vi övar och ser framåt!

Gamelikören håller sig i sångbar form nu under coronapandemin genom att öva virtuellt. Varje tisdag kl. 12 kopplar koristerna upp sig på vår virtuella övningskanal och stämmer in i sången, till stor glädje för eventuella övriga familjemedlemmar och grannar. På det här sättet kan vi dela sångargemenskapen även i dessa trista och isolerade tider. 

Just nu övar vi in en härlig svensk körsvit. Medryckande, berörande och tilltalande texter och musik. Ett verk som passar kören förträffligt. Vi tar också nu itu med vår stamrepertoar för att ha den i gott skick när vi under sommaren tänker bege oss ut på gator och torg i vår vackra huvudstad. 

Vi tar gärna in nya sångare i kören. Alldeles speciellt just nu eftersom vi vet att det finns ett enormt uppdämt sångbehov hos mängder av korister i huvudstadsregionen. Vi har plats i alla stämmor och det går alldeles utmärkt att börja i kören mitt under vår virtuella övningsperiod. Kontakta gärna vår informatör Wendla Paile så får du all nödvändig info om hur du ska gå tillväga. Du når henne på: 040 513 7313, pailewendla (at) gmail.com


Gamelikören grundades i januari 2015 inom Gammelstadens ungdomsförening och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Kören mönstrar idag normalt över 60 sångare men coronapandemin har naturligtvis gjort att ett flertal sångare håller paus. Engagemanget och övningsaktiviteten är ändå märkbart hög hos de korister som valt att fortfarande delta i verksamheten. Gamelikören har under sin korta existens hunnit skapa ett flertal starka konserttraditioner, företagit körresor till Estland och Ekenäs, deltagit i PangSÅNGFesterna i Esbo år 2017 och 2019 samt körnätverkat med Furorna i Esbo, Kotka Damkör, Borgå pensionärskör, Ekenäs pensionärskör, Gillekören och Årgångssången. Gamelikören söker ständigt nya former för sin verksamhet och vill utöva den så att kören ska vara attraktiv för såväl korister som publik. Gamelikören leds av Håkan Wikman.


 

Gamelikören på Facebook