Gamelikören

- kööri Stadista


Gamelikören återupptar äntligen sina fysiska övningar nu i september 2021. Vi finslipar nu en härlig svensk körsvit. Medryckande, berörande och tilltalande texter och musik. Ett verk som passar kören förträffligt. Konserter ger vi den 5 och 6 november.

Vi tar gärna in nya sångare i kören. Alldeles speciellt just nu eftersom vi vet att det finns ett enormt uppdämt sångbehov hos mängder av korister i huvudstadsregionen. Vi har plats i alla stämmor. Kontakta gärna vår informatör Wendla Paile så får du all nödvändig info om hur du ska gå tillväga. Du når henne på: 040 513 7313, pailewendla (at) gmail.com


Gamelikören grundades i januari 2015 inom Gammelstadens ungdomsförening och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Kören mönstrar idag normalt över 60 sångare men coronapandemin har naturligtvis gjort att ett flertal sångare håller paus. Engagemanget och övningsaktiviteten är ändå märkbart hög hos de korister som valt att fortfarande delta i verksamheten. Gamelikören har under sin korta existens hunnit skapa ett flertal starka konserttraditioner, företagit körresor till Estland och Ekenäs, deltagit i PangSÅNGFesterna i Esbo år 2017 och 2019 samt körnätverkat med Furorna i Esbo, Kotka Damkör, Borgå pensionärskör, Ekenäs pensionärskör, Gillekören och Årgångssången. Gamelikören söker ständigt nya former för sin verksamhet och vill utöva den så att kören ska vara attraktiv för såväl korister som publik. Gamelikören leds av Håkan Wikman.


 

Gamelikören på Facebook