HÖSTEN MED GAMELIKÖREN

Gamelikörens hösttermin har tre huvudhändelser. Fredagen den 13 oktober klockan 18 ordnas en stor Oktoberfest i Berghyddan och Gamelikören medverkar med sång och allehanda muntrationer. Utlovas också gott öl, tysk bratwurst, brezel, surkål och blåsmusik av orkestern Tonvirveln från Arbis.

I allhelgonatid framför Gamelikören ett nytt requiem tonsatt av den rikssvenska kompositören Per Harling. Han har skrivit verket i ett försök att ge tröst och hopp i en utsatt och smärtsam tid. Verket heter Ett hoppfullt requiem och har kommit till under en tid då elände och oro globalt varit mycket påtagliga under såväl pandemins som krigets obarmhärtiga och smärtsamma framfart.

Ett hoppfullt requiem är skrivet för blandad kör, stråkkvartett och orgel. Verket har en speltid på ca 50 minuter och framförs av Gamelikören och kvartetten 4 Plus från Arbis stråkorkester Camerata under ledning av Håkan Wikman torsdagen den 2 november 2023 klockan 18 i Petruskyrkan i Månsas.

Inför julen bjuder Gamelikören in till redan traditionell Julkörallsång i Berghyddan. Detta evenemang har kommit att bli ett uppskattat komplement i det digra utbudet julkonserter i vår huvudstad. Många körer har valt att inte ge egna julkonserter just på grund av det myckna utbudet och då är Julkörallsångstillfället en ypperlig möjlighet att ändå få sjunga några av julens mest älskade julklassiker i körarrangemang. Julkörallsången ordnas tisdagen den 19 december klockan 18 i Berghyddan.

Varmt välkommen med till en musikfylld hösttermin!


GAMELIKÖREN - kööri stadista!

Vi övar mer eller mindre regelbundet varannan tisdag i Berghyddan i Gammelstaden. Nya sångare ska känna sig välkomna! Vi tar kontinuerligt gärna in sångare i alla stämmor så välkommen med! 

Gamelikören grundades i januari 2015 inom Gammelstadens ungdomsförening och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Kören mönstrar idag drygt 50 sångare. Gamelikören har under sin korta existens hunnit skapa ett flertal starka konserttraditioner, företagit körresor till Estland och Ekenäs, deltagit i PangSÅNGFesterna i Esbo år 2017 och 2019 samt körnätverkat med Furorna i Esbo, Kotka Damkör, Borgå pensionärskör, Ekenäs pensionärskör, Gillekören, Östersundom Sångkör och Cajorna i Ekenäs. Gamelikören söker ständigt nya former för sin verksamhet och vill utöva den så att kören ska vara attraktiv för såväl korister som publik. Gamelikören leds av Håkan Wikman.


Intresserade får gärna kontakta vår ordförande Stina Ingman, ingman.ac (at) gmail.com eller dirigenten Håkan Wikman, hakan.wikman (at) hawart.fi.


Följ oss gärna på Instagram @stadingameli

Gamelikören på Facebook