Gamelikören

- kööri Stadista


Gamelikören grundades i januari 2015 inom Gammelstadens ungdomsförening och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Kören mönstrar idag 60 sångare och engagemanget och övningsaktiviteten är märkbart hög. Gamelikören har under sin korta existens hunnit skapa ett flertal starka konserttraditioner, företagit körresor till Estland och Ekenäs, deltagit i PangSÅNGFesterna i Esbo år 2017 och 2019 samt körnätverkat med Furorna i Esbo, Borgå pensionärskör, Ekenäs pensionärskör, Gillekören och Årgångssången. Gamelikören söker ständigt nya former för sin verksamhet och vill utöva den så att kören ska vara attraktiv för såväl korister som publik. 

I början av juli företog kören en oförglömlig resa till Laulupidu i Tallinn och i början av augusti var är det dags för den årliga sommarkonserten Till skären! Den lyckade konserten gavs tillsammans med ­pensionärskören Furorna från Esbo inför en fullsatt konsertsal. I augusti deltog Gamelikören i Körrundan i Helsingfors tillsammans med ett tusental likasinnade och nu är höstterminen i full gång med regelbundna övningar varannan tisdag. Nya sångare är alltid välkomna med i kören. Gamelikören leds av Håkan Wikman.


Välkommen med!

Gamelikören övar varannan tisdag i Berghyddan kl. 12-15 och övningarna börjar med kaffe och mingel klockan 12. Välkommen med, både du som tidigare sjungit eller som är intresserad av meningsfull sång dagtid. Adressen är Gammelstadsvägen 3, Helsingfors. 

Vill du veta mer innan du kommer får du gärna kontakta vår informatör Wendla Paile på 040 513 7313 eller pailewendla (at) gmail.com


Viktiga datum hösten 2019

lör 14.12 kl. 18 Julkonsert i Pyttis kyrka

tis 17.12 kl. 18 Julkonsert i Mejlans kyrka i Helsingfors


 

@gamelikoren

 

Gamelikören på Facebook