Gamelikören

- kööri Stadista


Gamelikören grundades i januari 2015 inom Gammelstadens ungdomsförening och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Kören mönstrar idag 60 sångare och engagemanget och övningsaktiviteten är märkbart hög. Gamelikören har under sin korta existens hunnit skapa ett flertal starka konserttraditioner, företagit körresor till Estland och Ekenäs, deltagit i PangSÅNGFesterna i Esbo år 2017 och 2019 samt körnätverkat med Furorna i Esbo, Borgå pensionärskör, Ekenäs pensionärskör, Gillekören och Årgångssången. Gamelikören söker ständigt nya former för sin verksamhet och vill utöva den så att kören ska vara attraktiv för såväl korister som publik. 

I början av juli företog kören en oförglömlig resa till Laulupidu i Tallinn. Härnäst är det dags för den årliga sommarkonserten Till skären! Den 4 augusti bär det av till Barösund och föreningshuset Walhalla. Årets sommarkonsert ges tillsammans med ­pensionärskören Furorna från Esbo. I augusti deltar Gamelikören också i Körrundan i Helsingfors tillsammans med ett tusental likasinnade och den 20 augusti är det egentlig terminsstart. Nya sångare är alltid välkomna med i kören. Gamelikören leds av Håkan Wikman.


Välkommen med!

Gamelikören övar varannan tisdag i Berghyddan kl. 12-15 och övningarna börjar med kaffe och mingel klockan 12. Vi inleder höstterminen tisdagen den 20 augusti kl. 12 och tar då in sångare i alla stämmor, i synnerhet goda sopraner och basar ska känna sig särskilt välkomna. Välkommen med, både du som tidigare sjungit eller som är intresserad av meningsfull sång dagtid. Adressen är Gammelstadsvägen 3, Helsingfors. 

Vill du veta mer innan du kommer får du gärna kontakta vår informatör Mervi Pyykkönen på 040 538 7786 eller pyykkonen.mervi (at) gmail.com


Viktiga datum hösten 2019

tis 20.8  Terminsstart

tis 27.8 Allsång vid Berghyddan

tis 15.10 Kördag i Nickby

sön 15.12 Julkonsert i Pyttis

tis 17.12 Julkonsert i Mejlans kyrka i Helsingfors


 

@gamelikoren

 

Gamelikören på Facebook