Foto Tobias Andersson

Gamelikören 2018

- kööri Stadista


Gamelikören är en blandad kör som grundades i januari 2015 och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Gamelikören har under sin relativt korta existens hunnit ge ett flertal konserter, deltagit i PangSÅNGFesten 2017 och har samarbetat med körer som Furorna, Borgå pensionärskör, Ekenäs pensionärskör, Gillekören och Årgångssången.

På kommande
Under inkommande höst kommer Gamelikören att delta i en Oktoberfest, göra besök till andra körers konserter, hålla en kördag i Ekenäs i november och terminen kulminerar i en stor julkonsert, Jordens jul, tisdagen den 18 december i Mejlans kyrka. Som solist medverkar den aktuella finlandssvenska sopranen och tonsättaren Andrea Eklund. Efter julkonserten begår Gamelikören sin traditionella Julknorr i Berghyddan i Gammelstaden.

Välkommen med!
Gamelikören övar varannan tisdag i Berghyddan kl. 12-15 och övningarna börjar med kaffe och mingel klockan 12. Vi tar gärna in i synnerhet några goda altar och basar så här i början av terminen. Välkommen med, både du som tidigare sjungit eller som är intresserad av meningsfull sång dagtid. Adressen är Gammelstadsvägen 3, Helsingfors.

Tillbakablick
Under vårterminen 2018 medverkade Gamelikören vid Föreningens dag i Berghyddan den 5 februari och företog i mars en resa till Laulasmaa i Estland för en tre dagar lång körperiod. I april deltog kören i pensionärskören Furornas 25-årsjubileum och i maj gav kören sin årliga vårkonsert i Riddarhuset med temat Topelius 200 år. I början av augusti gav Gamelikören sin första sommarkonsert Till skären! ute på Pellinge och begick en härlig sångarsits invid havet efter konserten. 

Vill du veta mer innan du kommer får du gärna kontakta vår informatör Mervi Pyykkönen på 040 538 7786 eller pyykkonen.mervi (at) gmail.com


MANSKÖREN GUBBRÖRAN

Ett stycke historia skrevs i Berghyddan på tisdag 18 september 2018. Då samlades Manskören Gubbröran till sin första övning. Kören har som målsättning att med sång och muntration förgylla tillställningar som moderkören Gamelikören ordnar. På Manskören Gubbrörans repertoar finns redan nu ett par serenader samt en magnifik dryckessång. Körens repertoar kompletteras kontinuerligt och sin egentliga debutkonsert kommer kören att ge i december 2018. Manskören Gubbröran mönstrar idag 18 sångare och leds av dirigenten Håkan Wikman. 


 

@gamelikoren

 

Gamelikören på Facebook