MANSKÖREN GUBBRÖRAN

Ett stycke historia skrevs i Berghyddan på tisdag 18 september 2018. Då samlades Manskören Gubbröran till sin första övning. Kören har som målsättning att med sång och muntration förgylla tillställningar som moderkören Gamelikören ordnar. På Manskören Gubbrörans repertoar finns redan nu ett par serenader samt en magnifik dryckessång. Körens repertoar kompletteras kontinuerligt och sin egentliga debutkonsert kommer kören att ge i december 2018. Manskören Gubbröran mönstrar idag 18 sångare och leds av dirigenten Håkan Wikman. 


HÖSTKONSERT MED GAME ENSEMBLE

I mitten av oktober firas de gamlas vecka och med anledning av denna ger vår GAME Ensemble en konsert torsdagen den 11 oktober kl. 13 i Kampens servicecentral. På programmet har ensemblen ett urval fina höstkörsånger och dessutom har publiken möjlighet att stämma in i några vackra allsånger, bl a Höstvisan. Inträdet till konserten är fritt. Välkommen! Mer info.


INGET HÖSTTALKO

I höst ordnas inget hösttalko vid Berghyddan. I stället utför några frivilliga medlemmar olika punktinsatser under några tisdagskvällar i september-oktober och gör lite höstsnyggt på tomten. Det finns en hel del mindre uppgifter som behöver göras innan snön faller kring vårt fina föreningshus. Gräset ska trimmas, kvistar ska sågas av, terassen ska oljas och så behöver blåsinstrumenten i glasvitrinen dammas av ordentligt. Dessutom behöver ytterdörren målas, fönster ska tvättas och festsalens väggar behöver dammtorkas. Sen när löven har fallit krattar vi ihop dem och gör snyggt kring vårt hus. I vår ordnar vi sedan ett ordentligt vårtalko. Då krattar och städar vi upp och breder ut lite grus på vår parkering.

Tills dess, ha en riktigt skön och gemytlig höst!


GAMELIKÖREN

GAMELIKÖREN har inlett sin hösttermin och välkomnar nu tre nya sångare i sina led. Kören mönstrar nu 60 sångare och under hösten kommer kören att arbeta intensivt med repertoaren för vinterns PangSÅNGFest i Esbo och förbereda sig för den stora julkonserten, Jordens jul, som kören ger i Mejlans kyrka tisdagen den 18 december. Kören övar varannan tisdag kl. 12 och övningarna hålls i Berghyddan i Gammelstaden, Gammelstadsvägen 3. Läs mer.

Välkommen med!


Guf-kören har startat sin höst

GUF-kören (Gammelstadens ungdomsförenings kör) har inlett höstterminen. Kören har ny dirigent, Niels Burgmann och under hösten har kören allehanda evenemang på kommande. Läs mer.