FLORADAGEN 2018 - VÅRT LAND!

Vårt land!

Sång på Gumtäkts äng söndagen den 13 maj kl. 15 av GUF-kören & Gamelikören & GAME Ensemble.


Vår nation anses ha uppstått den 13 maj 1848 då studenterna höll en stor fest på Floradagen på Gumtäkts äng. Festen kom att bli legendarisk och man sjöng bl a sången Vårt land för första gången. Den sång som sedan dess varit vår ståtliga nationalhymn.

Våra körer, GUF-kören, Gamelikören och GAME Ensemble, agerar traditionsbärare och samlas på Gumtäkts äng på Floradagen för att framföra ett urval vårsånger, höja en skål för vårt land och hålla en vårligt uppsluppen picknick i parken.

Välkomna att fira vårens definitiva ankomst!


VÅRTALKO 2018

VÅRTALKO

Tisdagen den 15 maj är alla välkomna med på vårtalko vid Berghyddan. Vi börjar kl. 15.30 och håller på så länge det finns att göra kring huset. Vi räfsar, krattar, sopar, grillar korv och avnjuter lämpliga förfriskningar! Ta gärna egna trädgårdsredskap med.

Välkomna med för att göra fint kring vårt fina föreningshus!


GAMELIKÖREN 2018

En del av Gamelikören invid vattenfallet i Keila i Estland den 14 mars 2018.

Gamelikörens Estlandsresa var en succé

Gamelikören är en blandad kör som grundades i januari 2015 arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Kören besökte Laulasmaa i Estland i medlet av mars och arbeta under tre intensiva dagar med den aktuella repertoaren och utvecklade körens sociala samklang. En stimulerande och på alla sätt meningsfull och givande resa som om möjligt sammansvetsade kören ännu mer. Kören deltar bl a i pensionärskören Furornas 25-årsjubileum i april och ger vårkonserten Du är min ro söndagen den 20 maj i Riddarhuset i Helsingfors. I början av augusti ger Gamelikören sommarkonserten Till skären!, denna gång ute i Borgå skärgård. 

Gamelikören övar regelbundet varannan tisdag kl. 12-15 i Berghyddan i Gammelstaden. Välkommen med, både du som tidigare sjungit eller som är intresserad av meningsfull sång dagtid. Adressen är Gammelstadsvägen 3, Helsingfors. 

Vill du veta mer innan du kommer får du gärna kontakta vår informatör Mervi Pyykkönen på 040 538 7786 eller pyykkonen.mervi (at) gmail.com

Läs mer . . .


GUF-KÖREN 2018

GUF-kören varvar upp!

GUF-kören övar nu som intensivast för vårens stora musikaliska utmaningar. I medlet av maj deltar kören i Vasa körfestival och uppträder på fem olika ställen i staden. Terminens höjdpunkt är konserten LUX2018 den 26 maj i Kraftverksmuséet i Gammelstaden. Sedan år 1921 har kören varje vår ordnat islossningskonsert i Gammelstaden och i år bjuder vi på en mängd intressanta körverk av aktuella och renommerade tonsättare. Vi ger i likhet med senaste år två konserter, kl. 16 och kl. 18 eftersom utrymmet i Kraftverkmuseet är begränsat. Biljettförsäljningen öppnar inom kort här på våra hemsidor.

Följ oss på @gufkoren på de sociala medierna och välkommen på konsert i slutet av maj!

Läs mer . . .


 

Gammelstadens Ungdomsförenings
medlemmar kallas till 

ÅRSMÖTE

som hålls med
stadgenliga ärenden

onsdag 25.4.2018 kl. 19 

i Berghyddan, Gammelstadsvägen 3.

Välkomna!